Bilgisayarınız Açılırken Sizi Sesli Olarak Selamlasın !

on 13 Aralık 2011 Salı
Bilgisayarınız Açılırken Sizi Sesli Olarak Selamlasın !
Eğer isterseniz bilgisayarınızın açılışta sizi sesli olarak karşılamasını sağlayabilirsiniz. Veya dilediğiniz bir metni okumasını sağlayarak bir şaka için gerekli ortamı sağlayabilirsiniz. Tabii Windows Vista ve Windows 7'nin sesi Anna'nın (XP ve 2000'de "Sam") sadece İngilizce konuşabildiğini unutmayın. Başlayalım...



1- Alttaki metni bir Metin Belgesi'ne kopyalayın.


Dim speaks, speech
speaks="Karşılama Mesajı"
Set speech=CreateObject("sapi.spvoice")
speech.Speak speaks




2- Karşılama mesajı yazan yere ne istiyorsanız onu yazın. Tabii başta da söylediğim gibi Anna sadece İngilizce konuşabiliyor. Bu yüzden biraz yaratıcı olmanız lazım. Ben Hoşgeldin nonpasaran yazıyorum ama Anna'nın okuyabileceği şekilde : "Hosh Gelden nonpasaran"  :))  Sonuç olarak metin şöyle bir hal alıyor;


Dim speaks, speech

speaks="Hosh Gelden nonpasaran"
Set speech=CreateObject("sapi.spvoice")
speech.Speak speaks



Tabii çok daha kolay bir şekilde Wellcome yada Hi gibi İngilizce bir karşılama kelimesini de seçebilirsiniz. Böylece isminiz dışında telaffuz sorunu olmayacaktır.



3- Metin Belgesi'nde, Farklı Kaydet deyin ve metni karşılama.vbs ismi vererek kaydedin. Bulunduğunuz lokasyonda karşılama.vbs adında bir script oluştuğunu göreceksiniz.













4- Şimdi Başlat Menüsü/Tüm Programlar yolunu izleyin ve Başlangıç klasörünü bulup sağ tıklayarak Aç deyin.



















5- Oluşturduğunuz karşılama.vbs scriptini açılan klasöre atın.













İsterseniz oluşturduğunuz script'e çift tıklayarak telaffuzu kontrol edebilirsiniz. Eğer beğenmezseniz script'e sağ tıklayın ve Düzenle diyerek mesajı tekrar düzenleyin. Kaydet dediğinizde değişiklik geçerli olacaktır. Eğer istediğiniz gibi olmuyorsa Başlat menüsü arama satırına Ekran Okuyucusu yazın ve açılan Ekran Okuyucusu'nda Ses Ayarları butonuna basın. Açılan pencerede konuşma ve vurgulama ayarlarını yapabilirsiniz.






















6- Artık bilgisayarı her başlattığınızda Windows açılış sesinden sonra karşılama mesajı devreye girecektir. Eğer vazgeçerseniz sadece Başlangıç klasörüne attığınız script'i silmeniz yeterli olacaktır.


Hepsi bu...



ALINTIDIR........

0 yorum:

Yorum Gönder